The wishlist name can't be left blank

Jay Larsen

  1. Twitter Q&A

    Question: How does the United States select their WTC players and form teams? Answer:  If a team from the USA wins the ATC, that team wins one of the slots to the WTC.  The solo masters at the ATC also fills one slot.  Players then submit a resume of their last two years of events that are related to the...
  2. Twitter Q&A

    @WintersChilly: Who would you put in the Warmachine Hall of Fame? Answer: My Warmachine Hall of Fame is going to have some similarities to sports hall of fames.  Many sports hall of fames will different categories, things like player, coach, or broadcaster.  My Warmachine Hall of fame will have three categories: Players, Media, and Event Organizers.  Instead of populating an...
  3. Twitter Q&A

    Question from @compgeeksdavid: How different do you feel the 2018 meta will be compared to the 2017 meta? Answer: Here are a few predictions for 2018: -Steamroller 2017 was a big change for the game.  The next version of Steamroller will be more of a refinement than the massive overhaul we experienced this year.  Players will continue to adapt and...
  4. Q&A With Jay

    Zac Manmiller:  As a player and a retailer... What do you think of a $165 direct order battle engine, or BAHI in general. Answer:  My position is likely unique in the BAHI discussion.  Most retailers likely will not feel a big impact from the change with BAHI.  Online retailers like Discount Games Inc or The War Store did a high volume...
  5. Q&A With Jay

    This week's question comes from @dmleitchtweets. Question: What keeps some factions from being "competitive" at the big tournaments?  Is it a matter of not having someone "unlock" a faction?  Lack of faction players?  Lack of ability to deal with certain meta issues?  All of the above? Answer:  I think its useful to spend some time defining things first.  If a...
  6. Q&A With Jay

    Question from J.S.: Is Warmachine still an engaging game that is fun to play? Answer: This is a question that is difficult for me to answer for anyone else, since you can't really tell someone to start or stop having fun.  It is obvious that for some people, there have been factors that have decreased their enjoyment of the game...
  7. Q&A With Jay

    Here is today's question: How do you address whining about a faction feature at the table? E.g., "Oh wow, your list does x? That's not broken!(sarcasm font)", "You get all of that from the cheapest battle engine? No one better complain about arcane shield again!". This conversation takes me out of the game and makes me feel bad for playing...
  8. Q&A With Jay

    Question:  What is the most important thing that someone can do to become a better player? -David Answer: The most concise answer to this question that can be applied to all aspects of your life was given in a podcast by Freakonomics called "How to Become Great at Almost Anything".  I would encourage anyone interested to give that podcast a...
  9. Q&A With Jay

    I thought that I would try out some Question & Answer columns on Friday for a while in place of the Battle Reports posts.  The first question comes from Andrew: Question: "Do you think recursion should become a standardized game term like "Reposition x"?  What changes should be made to it?" Answer: I do like the idea of recursion becoming...
  10. POWER GAMING WITH JAY: Playing to Win by David Sirlin #8

    What is the most important quality you need to possess to be great at a game? David Sirlin discarded the following options before coming to the answer: Familiarity with tournaments Deep knowledge of the game Love of the game Mental toughness Mental attitude toward winning, losing, improving Technical skills Adaptability Knowledge / ability in other games of the genre Ability...

Items 1 to 10 of 21 total

Page